MAALTIJDSOEP PAPRIKA-TOMAAT

Donderdag 16 februari 2017

Deze week is een culinaire week. De agenda staat letterlijk volgepland met restaurantbezoekjes.  Op zich niets mis mee because I LOVE FOOD!!

 ... Al moet ik toegeven dat al dat lekkers een hypotheek dreigt te leggen op mijn maag. De dagen dat we dus gezellig thuis doorbrengen, wordt er een lichte maaltijd op tafel gezet kwestie van wat te compenseren ;)

Read more

COUSCOUS MET FETA, BOSUI & RODE PAPRIKA

Vrijdag 3 februari 2017

Een restjesdag inlassen is de ideale manier om je koelkast onder controle te houden en er voor te zorgen dat sommige items geen pootjes beginnen te krijgen :) Met een aantal eenvoudige dingen slaag je er alvst in om een lekker avondmaal snel op tafel te zetten. En wat met de restjes van de restjes? Inderdaad die gaan de lunchbox in voor de volgende dag!

Read more


RONDE COURGETTES MET RICOTTA EN FETA

MAANDAG 14 NOVEMBER 2016

Deze ronde courgette kwam uit Elke's moestuin waar ik geregeld met mijn shoppingbag mag vullen met zelf geteelde groenten. Volgend jaar sta ik er alvast weer ;)

AARDAPPEL MET BROCCOLI UIT DE OVEN

DINSDAG 8 NOVEMBER 2016

De winter staat voor de deur en dan heb ik sowieso meer zin in een stevige warme ovenschotel.  Aangezien het al even geleden is dat ik nog een recept met aardappelen heb klaargemaakt - en toegegeven dat zakje aardappelen in de berging beint stilaan uitlopers/kiemen begint te vertonen - (!) , is het hoog tijd om ze te verwerken in een lekkere ovenschotel en dit in "Broccoli Gribiche Style"!

GEVULDE PAPRIKA MET CHAMPIGNONS, FETA & TOMAAT

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

De voorbije dagen waren redelijk "heavy" qua maaltijden. Af en toe een zogenaamde balansdag incalculeren, kan dus zeker en vast geen kwaad! Bij zo'n detox-dagje gaat het evenwel niet om minder te eten maar wel om de extraatjes achterwege te laten en de calorieteller even onder controle te houden :) Vandaag houden we het dan ook lekker VEGGIE!!!

KABELJAUW IN EEN JASJE VAN PARMAHAM

VRIJDAG 21 OKTOBER 2016

Krijgen jullie dit weekend familie of vrienden over de vloer?  En zien jullie het niet echt zitten om té veel tijd in de voorbereiding te steken? Of nog erger ... het grootste deel van de avond in de keuken te verdwijnen? Dan kan dit gerecht de oplossing zijn ... subliem van smaak maar oh zo eenvoudig!

MEDITERRAANSE KIPSCHOTEL

WOENSDAG 5 OKTOBER 2016

Ik krijg op het werk af en toe de opmerking dat gevarieerd koken zonder daarbij de nodige koolhydraten aan het menu toe te voegen, een moeilijke opgave is. Nu de klassieke "vlees-groenten-aardappel"-combinatie is vooral bij ons en onze noorderburen een vast begrip terwijl de aardappel in andere landen gewoon als groente aanzien wordt. Vandaag gaan we nog even de zuiderse tour op want om eerlijk te zijn, missen we de zomer toch al een beetje ....

VARKENSHAAS MET GEHAKT-GORGONZOLLA

Zondag 21 augustus 2016

De zondagstafel werd voorzien van een feestelijk gebraadje met een frisse salade. Ideaal om deze druilerige zondag goed in te zetten samen met familie & vrienden!

PAPILLOT VAN PLADIJS

Donderdag 28 juli 2016

Vrijdag visdag?  Dan is dit gerecht zeker een aanrader en ideaal om over te schakelen op weekend-modus.  Deze keer gaan we dus niet voor zalm or kabeljauw maar wel voor de lekkere pladijs. Het visvlees is stevig, mals en super van smaak ... kortom moeilijk te begrijpen waarom we deze vis dan toch zo weinig op het weekmenu plaatsen. Hoog tijd dus om van start te gaan met de goede voornemens. Vanavond alvast voor jullie uitgeprobeerd en misschien morgen ook wel op jullie bord terug te vinden :) Smakelijk!

THAISE MOSSELEN

Donderdag 14 juli 2016

Mosselen zijn niet alleen een feest voor de smaakpupillen, ze zijn daarenboven ook erg gezond en lijnvriendelijk. Een typisch Belgisch gerechtje met of zonder frietjes liefst in de variant "natuur" of "in witte wijn". Vandaag zijn we iets creatiever geweest en hebben we er een oosterse toets aan gegeven.

TARTAAR VAN RAUWE EN GEROOKTE ZALM

Zondag 10 juli 2016

TW Classic begon met Belgische frietjes en mayonaise EN werd afgesloten met een wrap Kebab. Zondag was het dus terug back to basics en afkicken van festival food & drinks! Maar we deden het in stijl met dit gerecht :)

ZALM MET TOMATENSALSA

Zondag 3 juli 2016

Ik ben een grote van de avocado. In combinatie met de gegrilde zalm en tomatensalsa niet alleen super eenvoudig maar eveneens barstensvol smaak en vitamientjes. Een ideaal zomergerecht!

GRIEKSE OVENSCHOTEL MET KALKOENBLOKJES

Maandag 6 juni 2016

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, komt de regen met bakken uit de hemel vallen. En dan nog te bedenken dat ik gisteren twijfelde om al dan niet een zomers slaatje op het "maandag"-menu te plaatsen. Gelukkig voelde ik de spreekwoordelijke bui al hangen en besloot ik toch voor plan B te gaan. Aangezien het "goede weer" ons deze dagen wat in de steek laat, proberen we ze te lokken met een zuiders gerechtje. Vanavond trekken we richting Griekenland!

GROENE CURRY MET WITTE VIS

Zondag 17 april 2016

Dit kan als hoofdgerecht geserveerd worden met een kom rijst erbij maar evengoed als maaltijdsoep.

MOUSSAKA ANDERS

Zaterdag 16 april 2016

Opnieuw een ovenrecept met aubergine die je heel gemakkelijk de dag voordien klaargemaakt kan worden.

GEVULDE AUBERGINE MET KIPPENGEHAKT EN FETA

Zondag 20 maart 2016

Misschien is dit eerder een winterrecept maar de oven blijft mijn favoriete kookmiddel winter en zomer.

VARKENSROLLADE MET HAM, KNOFLOOK EN SALIE

Maandag 7 maart 2016

Krijg je "last minute" gasten over de vloer? Dan is dit het ideale gerechtje. Weinig voorbereiding maar o zo lekker!

LAMSSPIESJES MET DADELS, QUINOA, FETA & GROENTJES

Zondag 6 maart 2016

De zoete smaak van de lamspiesjes ... buitengewoon heerlijk! En de restjes? Die heb ik fijn verwerkt in mijn lunchbox de volgende dag :) 

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin