RONDE COURGETTES MET RICOTTA EN FETA

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 ronde courgettes
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 14 kerstomaatjes
  • 20 zwarte olijven (zonder pit)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 250 gram ricotta
  • 40 gram feta
  • 1 handvol parmezaanse kaas
  • peper & zout
  • oregano
  • provençaalse kruiden
  • olijfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°
  • Breng een pan met water aan de kook
  • Snijd de groenten: versnipper de rode ui en knoflook; paprika en aubergine in blokjes en halveer de trostomaatjes
  • Wok de groenten gedurende een 2-tal minuten in olijfolie, kruid flink met peper & zout, oregano, provençaalse kruiden en laat afkoelen
  • Snijd de bovenkant van de courgettes en hol deze uit met een theelepel
  • Dompel de courgettes gedurende 5 minuten onder in kokend water en laat daarna uitlekken
  • Snijd de zwarte olijven in stukjes en de feta in blokjes en voeg toe aan het groentenmengsel samen met de ricotta
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan en voeg eveneens toe aan het groentenmengsel
  • Vul de courgettes op met het ricotta/feta mengsel en leg in een ovenschaal die ingewreven werd met olijfolie
  • Strooi er als laatste de parmezaanse kaas over
  • Zet in de oven gedurende 20 minuten

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin