ZALMTARTAAR MET MANGO, AVOCADO EN SCAMPI


Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gr rauw zalmhaasje
  • 1 avocado
  • 1/3 komkommer
  • 5 kerstomaatjes
  • ½ mango
  • 2 bladeren spitskool
  • 8 scampi's
  • Handvol pijnboompitten
  • 1 el mayonaise
  • 1 el sojasaus
  • ½ limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • ½ theelepel wasabi
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kan vooraf of de dag voordien voorbereid worden

Tartaar

  • Zalmhaasje, mango, avocado en kerstomaatjes in blokjes snijden
  • Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in blokjes
  • Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de tartaar en kruid met peper en zout
  • Voeg 1 el mayonaise toe
  • Voeg ½ el wasabi toe (of meer naar eigen smaak)
  • Voeg 1 el sojasaus toe
  • Zet weg in de koelkast

Pijnboompittentapenade

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat even afkoelen
  • Doe de geroosterde pijnboompitten in een vijzel en stamp tot een grof mengsel (opgelet: het mag geen poeder worden)
  • Voeg 1 el olijfolie toe
  • Voeg 1 el balsamicoazijn toe
  • Meng alles door elkaar, kruid eventueel af met peper en zout en zet weg

Moment zelf

  • Bak de scampi's goudbruin in wat olie
  • Maak intussen 2 grote bladeren van de spitskool los, spoel af en leg op het bord
  • Vul de spitskoolbladeren met het tartaarmengel
  • Leg de scampi's eveneens op het bord en werk af met de pijnboompittentapenade
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin