MOUSSAKA ANDERS


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 250 gram gehakte biefstuk
  • ½ courgette
  • 10 trostomaatjes
  • 30 gram panko
  • 1 eetlepel honing
  • 75 gram feta
  • 125 gram ricotta
  • 1 bol mozzarella
  • 2 teentjes knoflook
  • kruiden: 2 el oregano, 2 el pro provençaalse kruiden, 1 el paprikapoeder
  • peper en zout (+ grof keukenzout)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Oven

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

Groenten en gehakt

  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 0.5/1 cm dik (3 plakken per aubergine)
  • Bestrooi de aubergines met grof keukenzout, leg er een vel keukenpapier op en dek af met iets zwaar
  • Snijd de knoflook fijn, rasp de courgette en snijd de trostomaatjes in vier
  • Meng gehakt met de oregano, provençaalse kruiden, paprikapoeder, knoflook, courgette, panko, honing, zout en peper. Voeg als laatste de trostomaatjes toe

Torentjes

  • Borstel de aubergines af en borstel langs beide zijden in met olijfolie
  • Leg 2 plakken aubergine in een ovenschaal en schep op beiden het gehaktmengsel, druk goed aan
  • Leg op elk torentje opnieuw een plakje aubergine en schep opnieuw het gehaktmengel
  • Werk af met een laatste plakje aubergine, smeer deze in met ricotta en daarbovenop de mozzarella (in schijfjes gesneden) en bestrooi nog wat met oregano
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten en laat afkoelen.
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin