MOUSSAKA ANDERS
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 aubergines
- 250 gram gehakte biefstuk
- ½ courgette
- 10 trostomaatjes
- 30 gram panko
- 1 eetlepel honing
- 75 gram feta
- 125 gram ricotta
- 1 bol mozzarella
- 2 teentjes knoflook
- kruiden: 2 el oregano, 2 el pro provençaalse kruiden, 1 el paprikapoeder
- peper en zout (+ grof keukenzout)
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden
Groenten en gehakt
- Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 0.5/1 cm dik (3 plakken per aubergine)
- Bestrooi de aubergines met grof keukenzout, leg er een vel keukenpapier op en dek af met iets zwaar
- Snijd de knoflook fijn, rasp de courgette en snijd de trostomaatjes in vier
- Meng gehakt met de oregano, provençaalse kruiden, paprikapoeder, knoflook, courgette, panko, honing, zout en peper. Voeg als laatste de trostomaatjes toe
Torentjes
- Borstel de aubergines af en borstel langs beide zijden in met olijfolie
- Leg 2 plakken aubergine in een ovenschaal en schep op beiden het gehaktmengsel, druk goed aan
- Leg op elk torentje opnieuw een plakje aubergine en schep opnieuw het gehaktmengel
- Werk af met een laatste plakje aubergine, smeer deze in met ricotta en daarbovenop de mozzarella (in schijfjes gesneden) en bestrooi nog wat met oregano
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten en laat afkoelen.