GROENE CURRY MET WITTE VIS
Ingrediënten voor 2 personen
- 5 cm gember
- 2 stengels citroengras
- 15 kerstomaatjes
- handvol erwten
- 100 gr peulvruchten
- ½ broccoli
- 5 witte (grote) champignons
- 300 gr witte vis (vb kabeljauw)
- 400 ml kokosmelk
- groene curry (potje van 110 gr)
- 200 ml water + 1 liter water
- 60 gr rijst
- groenten bouillonblokje
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Groenten en vis voorbereiden
- Schil de gember en plet het citroengras. Snijd in grote stukken, doe in de keukenrobot en hak fijn
- Snijd roosjes van de broccoli
- Snijd de champignons in 6
- Halveer de kerstomaatjes
- Snijd de vis in blokjes van 3 cm op 3 cm
Rijst (afhankelijk van het ype >> kijk na op de verpakking)
- Vul een kookpot met 1 liter water en voeg 60 gram rijst toe
- Laat 18 min koken (afhankelijk van het soort rijst dat je gebruikt natuurlijk)
Wok
- Verhit wat olie in de wok en voeg de gember en citroengras toe, bak deze gedurende een paar seconden
- Voeg de brocolli roosjes, peulvruchten en helft van de groene curry toe en wok deze gedurende 1 minuut op een middelhoog vuur
- Voeg de kokosroom toe, de rest van de groene curry, 200 ml water en het bouillonblokje en kook op een laag vuur gedurende een 5-tal minuten
- Voeg nadien de champignons, erwten en vis toe en laat gedurende een 8-tal minuten verder koken (tot de vis gaar is)
- Voeg als laatste de kerstomaatjes toe, kruid met peper en zout en dien op!