GROENE CURRY MET WITTE VIS


Ingrediënten voor 2 personen

  • 5 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • 15 kerstomaatjes
  • handvol erwten
  • 100 gr peulvruchten
  • ½ broccoli
  • 5 witte (grote) champignons
  • 300 gr witte vis (vb kabeljauw)
  • 400 ml kokosmelk
  • groene curry (potje van 110 gr)
  • 200 ml water + 1 liter water
  • 60 gr rijst
  • groenten bouillonblokje
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Groenten en vis voorbereiden

  • Schil de gember en plet het citroengras. Snijd in grote stukken, doe in de keukenrobot en hak fijn
  • Snijd roosjes van de broccoli
  • Snijd de champignons in 6
  • Halveer de kerstomaatjes
  • Snijd de vis in blokjes van 3 cm op 3 cm

Rijst (afhankelijk van het ype >> kijk na op de verpakking)

  • Vul een kookpot met 1 liter water en voeg 60 gram rijst toe
  • Laat 18 min koken (afhankelijk van het soort rijst dat je gebruikt natuurlijk)

Wok

  • Verhit wat olie in de wok en voeg de gember en citroengras toe, bak deze gedurende een paar seconden
  • Voeg de brocolli roosjes, peulvruchten en helft van de groene curry toe en wok deze gedurende 1 minuut op een middelhoog vuur
  • Voeg de kokosroom toe, de rest van de groene curry, 200 ml water en het bouillonblokje en kook op een laag vuur gedurende een 5-tal minuten
  • Voeg nadien de champignons, erwten en vis toe en laat gedurende een 8-tal minuten verder koken (tot de vis gaar is)
  • Voeg als laatste de kerstomaatjes toe, kruid met peper en zout en dien op!
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin