GEVULDE AUBERGINE MET KIPPENGEHAKT EN FETA


Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 aubergines
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 20 kerstomaatjes
  • 3 grote tomaten
  • 1 paprika
  • 10 champignons
  • 400 gr kippengehakt
  • 200 gr feta
  • gedroogde kruiden: provinciaalse, oregano en paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Kan vooraf of de dag voordien voorbereid worden

Aubergine

  • Verwarm de oven voor op 190°
  • Halveer de aubergines en schep het meeste vruchtvlees uit de helften met een lepel
  • Druppel olie over de helften, bestrooi met zout en bedek met aluminiumfolie
  • Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven

Gehakt rullen

  • Hak de ui en knoflookteentjes fijn en bak aan in een pan met olijfolie
  • Voeg het gehakt toe, breek het gehakt met een vork in stukken en bak verder goudbruin
  • Kruid met peper, zout en paprikapoeder

Groenten en feta

  • Snijd de paprika en champignons in blokjes en bak kort aan in een pan met olijfolie
  • Snijd intussen de kerstomaatjes in 4, de grote tomaten in plakjes en de feta in blokjes

Afwerking

  • Meng in een kom het gehakt, groenten en feta
  • Kruid met oregano, provinciaalse kruiden, peper en zout
  • Vul de aubergine helften met het mengsel en leg er de plakjes tomaat op (kruid nog verder af)
  • Zet weg in de koelkast

Moment zelf

  • Verwarm de oven op 180°
  • Bak de gevulde aubergine 30min in de oven
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin