THAISE MOSSELEN


Ingrediënten voor 6 personen

  • 6 kg mosselen
  • 4 x ui (fijnversnipperd)
  • 5 takjes groene selder (in ringetjes gesneden)
  • 6 stengels citroengras (platgeduwd en in schijfjes gesneden)
  • 6 lente-uitjes (in schijfjes gesneden)
  • 5 cm gember (geschild en in kleine blokjes gesneden)
  • 5 groene chilipepers (verwijder de zaadjes en snij in schijfjes)
  • 6 teentjes knoflook (in blokjes gesneden)
  • 5 el rode currypasta
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen (schil in fijne reepjes gesneden)
  • 500 ml kokosmelk
  • scheut olijfolie
  • frietjes (+/- 2 kg) of rijst

Bereidingswijze

  • Verwarm de olijfolie in een wok, voeg de currypasta toe en roerbak 1 à 2 minuten
  • Voeg nadien de ui, selder, citroengras, lente-uitjes, gember, chilipepers en knoflook toe, laat een aantal minuten bakken
  • Voeg als laatste de kokosmelk, de limoen en de vissaus toe
  • Verdeel de curry gelijkmatig over de verschillende mosselpannen en voeg de mosselen toe
  • Laat de mosselen een 10-tal minuten onder gesloten deksel koken en schud deze tijdens het kookproces een aantal keer goed op zodat de onderste bovenaan komen te liggen en de groenten mooi verspreid worden tussen de schelpen 
  • De mosselen zijn gaar wanneer de schelpen open zijn
  • Verdeel de mosselen en bouillon over diepe borden en serveer er frietjes of rijst mee
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin