GEVULDE PAPRIKA MET CHAMPIGNONS, FETA & TOMAAT

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 4 stukjes zongedroogde tomaat (in stukjes gesneden)
  • 175 gram kastanjechampignons (in kleine blokjes gesneden)
  • 20 hazelnoten (geplet en grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijn versnipperd)
  • 2 el panko
  • 1/2 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 2 el havermout
  • 100 gram feta
  • peper & zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 220°
  • Bak de kastanjechampignons op een hoog vuur in olie gedurende een 4-tal minuten en voeg op het laatste de hazelnoten toe zodat deze licht geroosterd worden (+/- 1 minuut)
  • Roer de zongedroogde tomaat, knoflook, panko, peterselie en havermout door de champignons
  • Verbrokkel de feta er over en roer goed om
  • Kruid met peper en zout
  • Halveer tenslotte de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en vul deze op met het champignon-fetamengsel
  • Voorzie een ovenplaat van aluminiumfolie, plaats de paprika's op de plaat en eventueel de rest van de groentjes in een kleine ovenschaal en dek af met aluminiumfolie
  • Zet in de oven gedurende 20 minuten
  • Verwijder nadien de aluminiumfolie en bak daarna nog gedurende 10 minuten
  • Serveer eventueel met een frisse salade van rucola,...
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin