VARKENSROLLADE MET HAM, KNOFLOOK EN SALIE


Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr varkenshaas
  • 2 el dijonmosterd
  • 80 gr gekookte ham
  • 4 teentjes verse knoflook
  • 1 handvol salie
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kan vooraf of de dag voordien voorbereid worden

Rollade

  • Maak over de hele lengte van de varkenshaas een insnijding zodat het vlees nog 1 cm dik is en leg open
  • Pel en snipper de knoflook fijn en meng de knoflook met 2 el olijfolie
  • Spoel de salie en hak fijn
  • Bestrijk het vlees met de mosterd
  • Leg de sneetjes ham over de volledige lengte op de mosterd
  • Verdeel het mengsel van de knoflook en salie over de gehele lengte van de varkenshaas
  • Kruid met peper en zout en rol op
  • Bind de rollade dicht met keukentouw en kruid met peper en zout
  • Zet weg in de koelkast

Moment zelf

  • Haal de rollade uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen
  • Verwarm in tussentijd de oven op 140°
  • Bak de rollade goudbruin in een braadpan in olijfolie
  • Leg de rollade op een ovenrooster en bak ongeveer een 40min in de oven
  • Haal de rollade uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten
  • Verwijder het keukentouw en snij vlak voor het serveren in plakjes
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin