AARDAPPEL MET BROCCOLI UIT DE OVEN "BROCCOLI GRIBICHE"

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 gram aardappelen 
  • 1 broccoli
  • 2 eieren 
  • 2 sjalotten
  • 1 handvol peterselie
  • 1 handvol dragon
  • 1 handvol bieslook
  • olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 el kappertjes
  • peper & zout

Bereidingswijze

  • Verhit de oven op 200°
  • Snijd de aardappelen in duimgrote stukken, leg in een ovenschaal en voeg 1 el olijfolie toe 
  • Kruid met peper & zout en zet gedurende 15 min in de voorverwarmde oven
  • Snijd de broccoli in roosjes, leg in een ovenschaal en voeg 1 el olijfolie toe
  • Schep na 15 min de aardappelen om en zet de schaal met broccoli in de oven zodat deze samen met de aardappelen gedurende nog eens 15 minuten de oven verder garen
  • Snipper intussen de sjalotten fijn
  • Kook de eieren hard en hak in grove stukken
  • Meng voor de dressing 60 ml olijfolie (of wat meer) met de rode wijnazijn en voeg kappertjes, sjalot, ei en kruiden toe inclusief peper & zout 
  • Meng de warme aardappelen met de broccoli, schep alles losjes door elkaar en voeg de dressing toe
  • Serveer onmiddellijk!
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin