VARKENSHAAS MET GEHAKT-GORGONZOLAVULLING


Ingrediënten voor 2 personen

      • 3 teentjes knoflook (geperst)
      • 2x sjalot (reepjes)
      • 5 champignons (fijne blokjes)
      • 200 gram gehakt
      • 40 gram gorgonzola (of andere blauwschimmelkaas)
      • 5 sneetjes parmaham
      • +/- 350 gram varkenshaasje
      • 2 dl water
      • 2 kippenbouillonblokjes
      • boter
      • 1 el oregano
      • 1 el rozemarijn
      • 1 el cayennepoeder
      • peper & zout
      • keukentouw (ongeveer 5 stuks van 20 cm)

    Bereidingswijze

    Vulling

    • Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de knoflook en sjalotjes in een 5-tal minuten bruin ; roer op het laatste de champignons er door
    • Roerbak het gehakt samen met de kruiden gaar en voeg samen met de knoflook, sjalotjes en champignons
    • Voeg tenslotte de gorgonzola toe en kruid af met peper en zout
Varkenshaas
    • Verwarm de oven voor op 180°
    • Leg de varkenshaas tussen 2 stukken plastiekfolie en rol met een deegroller wat plat
    • Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden (net niet helemaal door zodat je een enveloppe krijgt)
    • Verdeel de vulling over de varkenshaas en rol het vlees op
    • Wikkel de parmaham eromheen en bind het geheel vast met de touwtjes
    • Leg de varkenshaas in een braadslee of ovenschotel en schenk er 2 dl water over
    • Verbrokkel eveneens de kippenbouillonblokjes over het varkenshaasje
    • Zet de varkenshaas gedurende een 30-tal minuten in de oven tot hij bruin is en laat hem dan een 10-tal minuten rusten in aluminiumfolie
    • Snijd in dikke plakken en serveer!

Tip: Wij hebben hierbij een frisse tomatensalade gegeten!

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin