LAMSSPIESJES MET DADELS, QUINOA, FETA EN GROENTEN


Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr quinoa
  • 4 middelgrote tomaten
  • 10 trostomaatjes
  • ½ courgette
  • 2 rode ajuintjes
  • bosje peterselie
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr feta
  • 600 gr lamsvlees
  • doosje dadels

Bereidingswijze

Kan vooraf of de dag voordien voorbereid worden

Groentjes

  • Snijd de courgette in fijne schijfjes, hak de rode ajuin in halve maantjes en snij de trostomaatjes in 4
  • Blancheer (kort laten koken en afspoelen in koud water) de courgette en rode ajuin samen met de middelgrote tomaten en voeg op het einde heel kort de trostomaatjes toe
  • Pel en ontpit de grote tomaten en snij in kleine stukjes
  • Snij de courgette en rode ajuin in kleine stukjes en hak de peterselie fijn
  • Doe alle groentjes samen in een kom en verkruimel de feta er over
  • Voeg 2 el citroen en 2 el olijfolie toe en kruid met peper en zout
  • Zet weg in de koelkast

Spiesjes

  • Halveer de dadels
  • Snij het lamsvlees in blokjes en maak spiesjes (2 spiesjes/per persoon) met afwisselend een stukje lamsvlees en halve dadel en kruid met peper en zout
  • Zet weg in de koelkast

Moment zelf

  • Haal de spiesjes en groenten alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen
  • Kook intussen de quinoa 15 min in kokend gezouten water (verhouding: 1 volume quinoa, 2 volumes water)
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de spiesjes een 5-tal minuutjes aan elke kant.
  • Als de quinoa gaar is, meng met de groentjes en laat nog enkele ogenblikken op een zacht vuurtje staan
  • Serveer met de lamsspiesjes
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin