LAMSSPIESJES MET DADELS, QUINOA, FETA EN GROENTEN
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr quinoa
- 4 middelgrote tomaten
- 10 trostomaatjes
- ½ courgette
- 2 rode ajuintjes
- bosje peterselie
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie
- 150 gr feta
- 600 gr lamsvlees
- doosje dadels
Bereidingswijze
Kan vooraf of de dag voordien voorbereid worden
Groentjes
- Snijd de courgette in fijne schijfjes, hak de rode ajuin in halve maantjes en snij de trostomaatjes in 4
- Blancheer (kort laten koken en afspoelen in koud water) de courgette en rode ajuin samen met de middelgrote tomaten en voeg op het einde heel kort de trostomaatjes toe
- Pel en ontpit de grote tomaten en snij in kleine stukjes
- Snij de courgette en rode ajuin in kleine stukjes en hak de peterselie fijn
- Doe alle groentjes samen in een kom en verkruimel de feta er over
- Voeg 2 el citroen en 2 el olijfolie toe en kruid met peper en zout
- Zet weg in de koelkast
Spiesjes
- Halveer de dadels
- Snij het lamsvlees in blokjes en maak spiesjes (2 spiesjes/per persoon) met afwisselend een stukje lamsvlees en halve dadel en kruid met peper en zout
- Zet weg in de koelkast
Moment zelf
- Haal de spiesjes en groenten alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen
- Kook intussen de quinoa 15 min in kokend gezouten water (verhouding: 1 volume quinoa, 2 volumes water)
- Verhit olijfolie in een pan en bak de spiesjes een 5-tal minuutjes aan elke kant.
- Als de quinoa gaar is, meng met de groentjes en laat nog enkele ogenblikken op een zacht vuurtje staan
- Serveer met de lamsspiesjes