TARTAAR VAN RAUWE EN GEROOKTE ZALM


Ingrediënten voor 2 personen (hoofdmaaltijd) of 4 personen (voorgerecht)


  • Zalmfilet (+/- 500 gram)
  • Gerookte zalm (+/- 125 gram)
  • Garnalen (+/- 100 gram)
  • 1 rode ui (fijnversnipperd)
  • 1/2 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 1 ei (eierdooier)
  • 1 el mosterd
  • arachide olie
  • 1 limoen (sap)
  • 1 el bieslook (fijnversnipperd)
  • peper & zout
  • optioneel: sla

Bereidingswijze 


    • Snij de rauwe zalm in blokjes, doe in een kom en voeg de fijngesnipperde bieslook en rode ui toe
    • Kruid met peper en zout en zet weg in de koelkast
    • Snij de gerookte zalm in reepjes en zet weg in de koelkast
    • Snij de komkommer in blokjes (verwijder de zaadlijsten)
    • Snij de trostomaten in fijne schijfjes, kruid met peper & zout
    • Voor de limoenmayonaise: klop de eierdooider luchtig met de mosterd, olie en limoen.  Breng op smaak met peper & zout
    • Voeg de limoenmayonaise toe aan het rauwe zalm mengsel (ik gebruikte ongeveer 1 e limoenmayonaise)
    • Neem een serveerring, plaats op een bord en stapelen maar!  Begin met een laagje garnalen gevolgd door een laagje tomaat, daarna de zalmtartaar en als laatste de komkommer.  Druk het geheel goed aan en leg bovenop wat gerookte zalm.

Smakelijk!

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin