GRIEKSE OVENSCHOTEL MET KALKOENBLOKJES
- 1 venkel
- 1 ui
- 1 rode ui
- 4 kalkoenfilets (circa 600 gram)
- 2 rode paprika's
- 1 blikje tomatenvlees met kruiden (ik heb eentje met basilicum gebruikt) - 400 ml
- 200 gram fetakaas
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 dl ouzo of pastis
- 2 dl kippenbouillon (of 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 2 dl water)
- 2 el oregano
- 2 el provenciaalse kruiden
- 1 el cayennepoeder
- olijfolie
- peper en zout
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Snijd het vlees in blokjes, bak de kalkoenblokjes kort goudbruin en zet aan de kant
- Snipper de teenjes knoflook en de ui en rode ui fijn
- Snijd de venkel en rode paprika in blokjes
- Verhit 1 el olijfolie in een ruime kookpan en stoof de knoflook en ui gedurende 1 minuut
- Voeg de venkel en rode paprika toe en laat al roerend even stoven
- Giet er de ouzo (of pastis) en 2 dl kippenbouillon bij en laat een 10-tal minuutjes sudderen
- Voeg als laatste het tomatenvlees met kruiden toe en kruid af met oregano, provenciaalse kruiden, cayennepoeder en peper & zout
- Schep de groenten in een ovenschotel, voeg de kalkoenblokjes toe en roer goed om
- Verkruimel de fetakaas over de ovenschotel
- Schuif de ovenschotel gedurende een 30-tal minuten in een op 180° voorverwarmde oven