GRIEKSE OVENSCHOTEL MET KALKOENBLOKJES


      Ingrediënten voor 4 personen

      • 1 venkel
      • 1 ui
      • 1 rode ui
      • 4 kalkoenfilets (circa 600 gram)
      • 2 rode paprika's
      • 1 blikje tomatenvlees met kruiden (ik heb eentje met basilicum gebruikt) - 400 ml
      • 200 gram fetakaas
      • 2 teentjes knoflook
      • 1/2 dl ouzo of pastis
      • 2 dl kippenbouillon (of 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 2 dl water)
      • 2 el oregano
      • 2 el provenciaalse kruiden
      • 1 el cayennepoeder
      • olijfolie
      • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180°
  • Snijd het vlees in blokjes,  bak de kalkoenblokjes kort goudbruin en zet aan de kant
  • Snipper de teenjes knoflook en de ui en rode ui fijn
  • Snijd de venkel en rode paprika in blokjes
  • Verhit 1 el olijfolie in een ruime kookpan en stoof de knoflook en ui gedurende 1 minuut
  • Voeg de venkel en rode paprika toe en laat al roerend even stoven
  • Giet er de ouzo (of pastis) en 2 dl kippenbouillon bij en laat een 10-tal minuutjes sudderen
  • Voeg als laatste het tomatenvlees met kruiden toe en kruid af met oregano, provenciaalse kruiden, cayennepoeder en peper & zout
  • Schep de groenten in een ovenschotel, voeg de kalkoenblokjes toe en roer goed om
  • Verkruimel de fetakaas over de ovenschotel
  • Schuif de ovenschotel gedurende een 30-tal minuten in een op 180° voorverwarmde oven
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin