MEDITERRAANSE KIPSCHOTEL

Ingrediënten voor 4 personen

 
  • 4 kipfilets
  • 1/4 kopje groene olijven (in schijfjes gesneden)
  • 1/2 kopje witte wijn
  • 2x rode ui (grof versnipperd)
  • 2x rode paprika (in reepjes gesneden)
  • 100 gram chorizo (in schijfjes gesneden)
  • 1 bouillonblokje (kip) en 1/2 kopje water
  • 3 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 16 trostomaten (doormidden gesneden)
  • 2 knoflookteentjes (grof versnipperd)
  • 1 el oregano
  • sap van 1 citroen
  • 30 gram fetakaas (verkruimeld)
  • peper en zout
  • boter
  • olijfolie
  • optioneel: wat coucous of rijst (wij hebben dit gerecht zonder "opties" gegeten)

Bereidingswijze

  • Maak een aantal inkepingen in de bovenkant van de kipfilets en stop er stukjes look in
  • Kruid de kipfilets met peper, zout en de helft van de oregano
  • Bak de kipfilets in een pan met boter langs beide kanten goudbruin en zet nadien het vuur wat lager terwijl je de wijn, bouillonblokje, water en sap van 1 citroen toevoegt
  • Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten rustig verder sudderen
  • Bak intussen de paprikareepjes en chorizo kort aan in een pan met wat olijfolie
  • Voeg na 15 minuten de rest van de groeten toe (paprika, rode ui, (tros) tomaten, olijven en de chorizo
  • Kruid verder met peper & zout en de rest van de oregano
  • Laat nog een 5-tal minuten verder sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 80 à 90°) 
  • Leg op een bord, strooi er wat versgehakte peterselie over en verkuimel de feta over de borden
  • Smakelijk!
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin