optioneel: wat coucous of rijst (wij hebben dit gerecht zonder "opties" gegeten)
Bereidingswijze
Maak een aantal inkepingen in de bovenkant van de kipfilets en stop er stukjes look in
Kruid de kipfilets met peper, zout en de helft van de oregano
Bak de kipfilets in een pan met boter langs beide kanten goudbruin en zet nadien het vuur wat lager terwijl je de wijn, bouillonblokje, water en sap van 1 citroen toevoegt
Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten rustig verder sudderen
Bak intussen de paprikareepjes en chorizo kort aan in een pan met wat olijfolie
Voeg na 15 minuten de rest van de groeten toe (paprika, rode ui, (tros) tomaten, olijven en de chorizo
Kruid verder met peper & zout en de rest van de oregano
Laat nog een 5-tal minuten verder sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 80 à 90°)
Leg op een bord, strooi er wat versgehakte peterselie over en verkuimel de feta over de borden