COUSCOUS MET FETA, BOSUI & RODE PAPRIKA
Ingrediënten (2 personen)
- 125 gram couscous
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 6 bosuitjes
- 1 sinaasappel
- 1 el vloeibare honing
- 1 handvol pijnboompitten
- 60 gram feta
- 1 potje griekse yoghurt (125 gram)
- 3 gedroogde vijgen
- peper & zout
- olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de aubergines in schijfjes van ongeveer een halve cm en dan nog eens in 4
- Strooi grof keukenzout over de aubergines en leg er een keukenpapier op en vervolgens een bord (of een ander zwaar voorwerp) ; zet gedurende 10 minuten aan de kant
- Snijd de paprika in blokjes en fruit in wat olijfolie
- Voeg de pijnboompitten toe tot deze een kleurtje krijgen
- Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes en de vijgen in kleine stukjes
- Maak de couscous klaar volgens de verpakking ( 125 gram couscous op 125 ml water en 1 el olijfolie op een zacht vuurtje aan de kook brengen na een paar minuten nog water toevoegen en voortdurend roeren)
- Grill intussen de aubergines (ingesmeerd met olie) goudbruin
- Meng alle ingrediënten in een kom, voeg het sap van de sinaasappel toe, 1 el honing en kruid met peper & zout
- Voeg de griekse yoghurt toe
- Verkruimel de feta over couscous en serveer!