COUSCOUS MET FETA, BOSUI & RODE PAPRIKA

Ingrediënten (2 personen)

  • 125 gram couscous
  • 1 rode paprika
  • 1 aubergine
  • 6 bosuitjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 60 gram feta
  • 1 potje griekse yoghurt (125 gram)
  • 3 gedroogde vijgen
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergines in schijfjes van ongeveer een halve cm en dan nog eens in 4
  • Strooi grof keukenzout over de aubergines en leg er een keukenpapier op en vervolgens een bord (of een ander zwaar voorwerp) ; zet gedurende 10 minuten aan de kant
  • Snijd de paprika in blokjes en fruit in wat olijfolie
  • Voeg de pijnboompitten toe tot deze een kleurtje krijgen
  • Snijd intussen de bosuitjes in ringetjes en de vijgen in kleine stukjes
  • Maak de couscous klaar volgens de verpakking ( 125 gram couscous op 125 ml water en 1 el olijfolie op een zacht vuurtje aan de kook brengen na een paar minuten nog water toevoegen en voortdurend roeren)
  • Grill intussen de aubergines (ingesmeerd met olie) goudbruin
  • Meng alle ingrediënten in een kom, voeg het sap van de sinaasappel toe, 1 el honing en kruid met peper & zout
  • Voeg de griekse yoghurt toe
  • Verkruimel de feta over couscous en serveer!

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin