ZEEVRUCHTENSCHOTEL
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 grote langoustines (schoongemaakt en gehalveerd)
- 6 gambas (zonder kop en doormidden gesneden)
- 6 scampi's (schoongemaakt)
- 6 sint-jacobsvruchten (laat ze eventueel op de schelp)
- 80 gram boter
- 4 knoflookteentjes (geperst)
- 1 el kappartjes (uitgelekt en fijngesneden)
- 20 gram peterselie (fijngehakt)
- 2 rode pepers (fijngehakt)
- 2 el citroensap
- peper & zout
- 1/2 courgette (in halve maantjes gesneden)
- 1 rode paprika (in grote stukken gesneden)
- olijfolie
- bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200°
- Schik langoustines, gambas, scampi's en sint-jacobsvruchten in een met bakpapier beklede ovenschaal
- Meng de boter, kappertjes, knoflookteentjes, pepers, peterselie met het citroensap en kruid met peper & zout
- Smeer de zeevruchten in met de kruidenboter
- Doe de groenten in een kom, voeg peper&zout toe en een weinig olijfolie
- Verdeel de groenten tenslotte over de ovenschotel
- Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven
Smakelijk!!