ZALMTARTAAR MET MANGO, AVOCADO EN SCAMPI
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gr rauw zalmhaasje
- 1 avocado
- 1/3 komkommer
- 5 kerstomaatjes
- ½ mango
- 2 bladeren spitskool
- 8 scampi's
- Handvol pijnboompitten
- 1 el mayonaise
- 1 el sojasaus
- ½ limoen
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- ½ theelepel wasabi
- peper en zout
Bereidingswijze
Kan vooraf of de dag voordien voorbereid worden
Tartaar
- Zalmhaasje, mango, avocado en kerstomaatjes in blokjes snijden
- Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in blokjes
- Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de tartaar en kruid met peper en zout
- Voeg 1 el mayonaise toe
- Voeg ½ el wasabi toe (of meer naar eigen smaak)
- Voeg 1 el sojasaus toe
- Zet weg in de koelkast
Pijnboompittentapenade
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat even afkoelen
- Doe de geroosterde pijnboompitten in een vijzel en stamp tot een grof mengsel (opgelet: het mag geen poeder worden)
- Voeg 1 el olijfolie toe
- Voeg 1 el balsamicoazijn toe
- Meng alles door elkaar, kruid eventueel af met peper en zout en zet weg
Moment zelf
- Bak de scampi's goudbruin in wat olie
- Maak intussen 2 grote bladeren van de spitskool los, spoel af en leg op het bord
- Vul de spitskoolbladeren met het tartaarmengel
- Leg de scampi's eveneens op het bord en werk af met de pijnboompittentapenade