ZALMBURGER MET VENKEL-AVOCADO
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram zalmfilet
- 1 ei
- 4 el havermoutvlokken
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 1 venkel
- 1 avocado
- 1 el bieslook
- olijfolie
- citroensap
- 2 el balsamicoazijn
- peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in grove blokjes en doe deze in een blender samen met het ei, de havermout, de bieslook en knoflook
- Mix het geheel fijn en voeg naar smaak peper en zout toe
- Is het mengel nog wat te vochtig voeg dan wat extra havermout toe
- Kneed 4 hamburgers van het mengsel
- Laat een pan heet worden, voeg een klontje boter toe en leg de burgers gedurende een 10-tal minuten in de pan op een zacht vuurtje tot ze gaar zijn
- Maak intussentijd de salade door de venkel en avocado in dunne plakjes te snijden
- Maak een dressing met 1 el olijfolie wat citroensap en 2 el balsamicoazijn
- Voeg de dressing toe aan de salade en kruid eventueel verder met peper en zout