ZALMBURGER MET VENKEL-AVOCADO

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram zalmfilet
  • 1 ei
  • 4 el havermoutvlokken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosui
  • 1 venkel
  • 1 avocado
  • 1 el bieslook
  • olijfolie
  • citroensap
  • 2 el balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Snijd de zalm in grove blokjes en doe deze in een blender samen met het ei, de havermout, de bieslook en knoflook
  • Mix het geheel fijn en voeg naar smaak peper en zout toe
  • Is het mengel nog wat te vochtig voeg dan wat extra havermout toe
  • Kneed 4 hamburgers van het mengsel
  • Laat een pan heet worden, voeg een klontje boter toe en leg de burgers gedurende een 10-tal minuten in de pan op een zacht vuurtje tot ze gaar zijn
  • Maak intussentijd de salade door de venkel en avocado in dunne plakjes te snijden
  • Maak een dressing met 1 el olijfolie wat citroensap en 2 el balsamicoazijn
  • Voeg de dressing toe aan de salade en kruid eventueel verder met peper en zout
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin