ZALMBURGER MET VENKEL-AVOCADO
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gram zalmfilet
 - 1 ei
 - 4 el havermoutvlokken
 - 1 teentje knoflook
 - 1 bosui
 - 1 venkel
 - 1 avocado
 - 1 el bieslook
 - olijfolie
 - citroensap
 - 2 el balsamicoazijn
 - peper en zout
 
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in grove blokjes en doe deze in een blender samen met het ei, de havermout, de bieslook en knoflook
 - Mix het geheel fijn en voeg naar smaak peper en zout toe
 - Is het mengel nog wat te vochtig voeg dan wat extra havermout toe
 - Kneed 4 hamburgers van het mengsel
 - Laat een pan heet worden, voeg een klontje boter toe en leg de burgers gedurende een 10-tal minuten in de pan op een zacht vuurtje tot ze gaar zijn
 - Maak intussentijd de salade door de venkel en avocado in dunne plakjes te snijden
 - Maak een dressing met 1 el olijfolie wat citroensap en 2 el balsamicoazijn
 - Voeg de dressing toe aan de salade en kruid eventueel verder met peper en zout
 
