ZALM MET TOMATENSALSA
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 stukken zalmfilet (+/- 400 gram)
- 1 rijpe avocado
- 4 grote tomaten
- 1 rode ui
- 1 klein blikje mais
- handvol peterselie
- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el oregano
- peper & zout
- optioneel (voor de liefhebbers): een paar stengeltjes koriander
Bereidingswijze
- Snij de avocado en rode ui in blokjes
- Ontpit de tomaten en snij in blokjes
- Hak de peterselie (en eventueel de koriander) fijn en voeg toe aan het mengsel
- Voeg evenenees de mais toe
- Maak de dressing van 1 el olijfolie, 1 el citroensap, 1 el oregano en kruid goed af met peper & zout
- Giet de dressing over de salsa en roer goed om
Groenten
Zalm
- Kruid de zalm flink met peper en zout
- Bak op een middelhoog vuur gedurende een 5-tal minuten aan één kant, draai om en laat nog een 5-tal minuten aan de andere kant bakken