WIJTING GEVULD MET GARNALEN & PIJNBOOMPITTEN

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 wijtings zonder ingewanden en ruggengraat (of filets als je het jezelf iets gemakkelijker wilt maken)
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 4 knoflookteentjes (fijngehakt)
  • 12 ansjovisfilets (fijngehakt)
  • 1 rode chilipeper (fijngehakt)
  • 150 gram gekookte garnalen (grof gehakt)
  • bosje peterselie (fijngehakt)
  • 2x handvol pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180°
  • Doe wat olijfolie in een pan en roerbak de knoflook, ansjovis, chilipeper, garnalen, pijnboompitten en peterselie gedurende een aantal minuutjes
  • Snijd de tomaten en de uien in middelgrote blokjes en meng de groenten met 2 el olijfolie, peper & zout
  • Doe de groentjes in een ovenschaal, vul de wijting met het ansjovismengsel en leg in de ovenschaal
  • Bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin