WIJTING GEVULD MET GARNALEN & PIJNBOOMPITTEN
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 wijtings zonder ingewanden en ruggengraat (of filets als je het jezelf iets gemakkelijker wilt maken)
- 4 tomaten
- 2 uien
- 4 knoflookteentjes (fijngehakt)
- 12 ansjovisfilets (fijngehakt)
- 1 rode chilipeper (fijngehakt)
- 150 gram gekookte garnalen (grof gehakt)
- bosje peterselie (fijngehakt)
- 2x handvol pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Doe wat olijfolie in een pan en roerbak de knoflook, ansjovis, chilipeper, garnalen, pijnboompitten en peterselie gedurende een aantal minuutjes
- Snijd de tomaten en de uien in middelgrote blokjes en meng de groenten met 2 el olijfolie, peper & zout
- Doe de groentjes in een ovenschaal, vul de wijting met het ansjovismengsel en leg in de ovenschaal
- Bak gedurende 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven