Ingrediënten voor 2 personen
- 2 venkelknollen
- 12 trostomaatjes
- 2 knoflookteentjes
- 7 el olijfolie
- 3 el rode wijnazijn
- 1 tl mosterd
- handvol peterselie
- peper&zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Snijd het groene loof van de venkel en snijd grof zodat je een handvol hebt en houd apart
- Snijd de venkels in de lengte in plakken van ongeveer 1/2 cm
- Snijd de knoflook fijn en meng met de olijfolie, rode wijnazijn en mosterd
- Meng de dressing met de venkel, roer goed om en leg in een ovenschaal
- Kruid met peper en zout
- Zet de ovenschaal gedurende 15 minuten in de oven. Voeg daarna de trostomaten toe en plaats nog een 10-tal minuten in de oven
- Deze groentjes zijn lekker bij vis, ik heb de schotel klaargemaakt met gegrilde zalmfilet