VARKENSROLLADE MET HAM, KNOFLOOK EN SALIE
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr varkenshaas
- 2 el dijonmosterd
- 80 gr gekookte ham
- 4 teentjes verse knoflook
- 1 handvol salie
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Kan vooraf of de dag voordien voorbereid worden
Rollade
- Maak over de hele lengte van de varkenshaas een insnijding zodat het vlees nog 1 cm dik is en leg open
- Pel en snipper de knoflook fijn en meng de knoflook met 2 el olijfolie
- Spoel de salie en hak fijn
- Bestrijk het vlees met de mosterd
- Leg de sneetjes ham over de volledige lengte op de mosterd
- Verdeel het mengsel van de knoflook en salie over de gehele lengte van de varkenshaas
- Kruid met peper en zout en rol op
- Bind de rollade dicht met keukentouw en kruid met peper en zout
- Zet weg in de koelkast
Moment zelf
- Haal de rollade uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen
- Verwarm in tussentijd de oven op 140°
- Bak de rollade goudbruin in een braadpan in olijfolie
- Leg de rollade op een ovenrooster en bak ongeveer een 40min in de oven
- Haal de rollade uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten
- Verwijder het keukentouw en snij vlak voor het serveren in plakjes