VARKENSHAAS MET GEHAKT-GORGONZOLAVULLING
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 2x sjalot (reepjes)
- 5 champignons (fijne blokjes)
- 200 gram gehakt
- 40 gram gorgonzola (of andere blauwschimmelkaas)
- 5 sneetjes parmaham
- +/- 350 gram varkenshaasje
- 2 dl water
- 2 kippenbouillonblokjes
- boter
- 1 el oregano
- 1 el rozemarijn
- 1 el cayennepoeder
- peper & zout
- keukentouw (ongeveer 5 stuks van 20 cm)
- Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de knoflook en sjalotjes in een 5-tal minuten bruin ; roer op het laatste de champignons er door
- Roerbak het gehakt samen met de kruiden gaar en voeg samen met de knoflook, sjalotjes en champignons
- Voeg tenslotte de gorgonzola toe en kruid af met peper en zout
Bereidingswijze
Vulling
Varkenshaas
- Verwarm de oven voor op 180°
- Leg de varkenshaas tussen 2 stukken plastiekfolie en rol met een deegroller wat plat
- Snijd de varkenshaas in de lengte doormidden (net niet helemaal door zodat je een enveloppe krijgt)
- Verdeel de vulling over de varkenshaas en rol het vlees op
- Wikkel de parmaham eromheen en bind het geheel vast met de touwtjes
- Leg de varkenshaas in een braadslee of ovenschotel en schenk er 2 dl water over
- Verbrokkel eveneens de kippenbouillonblokjes over het varkenshaasje
- Zet de varkenshaas gedurende een 30-tal minuten in de oven tot hij bruin is en laat hem dan een 10-tal minuten rusten in aluminiumfolie
- Snijd in dikke plakken en serveer!
Tip: Wij hebben hierbij een frisse tomatensalade gegeten!