6 stengels citroengras (platgeduwd en in schijfjes gesneden)
6 lente-uitjes (in schijfjes gesneden)
5 cm gember (geschild en in kleine blokjes gesneden)
5 groene chilipepers (verwijder de zaadjes en snij in schijfjes)
6 teentjes knoflook (in blokjes gesneden)
5 el rode currypasta
2 el vissaus
1 limoen (schil in fijne reepjes gesneden)
500 ml kokosmelk
scheut olijfolie
frietjes (+/- 2 kg) of rijst
Bereidingswijze
Verwarm de olijfolie in een wok, voeg de currypasta toe en roerbak 1 à 2 minuten
Voeg nadien de ui, selder, citroengras, lente-uitjes, gember, chilipepers en knoflook toe, laat een aantal minuten bakken
Voeg als laatste de kokosmelk, de limoen en de vissaus toe
Verdeel de curry gelijkmatig over de verschillende mosselpannen en voeg de mosselen toe
Laat de mosselen een 10-tal minuten onder gesloten deksel koken en schud deze tijdens het kookproces een aantal keer goed op zodat de onderste bovenaan komen te liggen en de groenten mooi verspreid worden tussen de schelpen
De mosselen zijn gaar wanneer de schelpen open zijn
Verdeel de mosselen en bouillon over diepe borden en serveer er frietjes of rijst mee