SALADE MET ASPERGES EN AARDBEIEN
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 gr feta
- 40 gram walnoten
- 10 witte asperges
- 8 groene asperges
- 2 handjes rucola
- 100 gram aardbeien + 50 gram voor de dressing
- 50 gram griekse yoghurt
- 1/4de citroen
- 1 el balsamicoazijn
- zout & peper
- ½ el bruine suiker
Bereidingswijze
- Snijd de feta in blokjes
- Verbrokkel de walnoten en rooster in een droge pan tot ze beginnen te kleuren
- Schep de feta om met de walnoten en zet aan de kant
- Breng een kom gezouten water tot aan het kookpunt en spoel in tussentijd de asperges
- Schil de witte asperges en snijd alle asperges schuin in 4 delen
- Wanneer de kom gezouten water het kookpunt bereikt heeft, zet het vuur af en voeg de witte asperges toe. Laat 2 minuten blancheren en voeg nadien de groene asperges toe voor circa 8 minuten (of tot ze gaar zijn afhankelijk van de dikte van de asperges)
- Laat de asperges schrikken onder ijskoud water
- Spoel de rucola en doe op het bord
- Maak de aardbeien schoon en snijd in vieren
- Voor de dressing: mix 50 gram aardbeien met de yoghurt en het sap van 1/4de citroen en 1 el balsamico. Kruid met peper en zout en voeg ½ el bruine suiker toe. Kruid zo nodig verder af
- Schik de asperges over de salade met de aardbeien en de feta en druppel de aardbeiendressing er over samen met de feta walnootcourtons