SALADE KIP, KIWI & AVOCADO
Ingredienten (2 personen)
- 2 rijpe avocado's
- 2 sjalotten
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 2 kiwi's
- 20 kleine trostomaatjes
- 100 gram gemengde sla
- 2 kipfilets
- 20 gram fetakaas (verkruimeld of in blokjes)
- 1 el mayonaise
- 1 el honing
- boter
- olijfolie
- limoensap
- peper en zout
- kippenkruiden
Bereidingswijze
- Haal het vruchtvlees uit de avocado's, voeg wat limoensap toe (tegen de verkleuring), prak met een vork tot een romige massa ontstaat en kruid flink met peper & zout (zet aan de kant)
- Snijd de sjalotten en paprika's in fijne blokjes en stoof ze aan in een scheut olijfolie (laat afkoelen)
- Voeg de groenten toe aan het avocado-mengsel en kruid eventueel verder af met peper & zout (zet weg in de koelkast)
- Snijd de kipfilet in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak goudbruin in wat boter (voeg als laatste 1 el honing toe)
- Snijd de trostomaten in 4, hak de gemengde sla fijn en voeg 1 el mayonaise toe, kruid verder af met peper en zout en meng door elkaar
- Snijd eveneens de kiwi's in blokjes
- Vorm de torentjes: begin met het avodomengsel, vervolgens de kippenblokjes, de kiwi en als laatste de sla/tomaatjes en werk af met wat fetablokjes
Smakelijk!