QUINOA-ZALM-RICOTTA

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gram quinoa
  • 16 trostomaten (in 4 gesneden)
  • 100 gram komkommer (in blokjes gesneden)
  • 250 gram gerookte zalm (in blokjes gesneden)
  • 250 gram ricotta
  • 15 cl room (opkloppen)
  • 6 zongedroogde tomaten (fijgehakt)
  • 2 à 3 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 à 3 el bieslook (fijngehakt)
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 el boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 1 volume quinoa en 2x volume water en circa 15 minuten laten koken)
  • Snijd intussen de trostomaatjes in 4 en de komkommer en gerookte zalm in blokjes
  • Wanneer de quinoa klaar is, laat afkoelen en voeg de tomaat en komkommer toe
  • Kruid de quinoa verder af met peper & zout en zet weg
  • Hak bieslook, peterselie en zongedroogde tomaten fijn in de blender en meng met de ricotta
  • Spatel de opgeklopte room vorzichtig door het ricotta-mengel en kruid verder af met peper en zout
  • Rooster de pijnboompitten
  • Voor de presentatie: neem een glaasje en vul eerst met de quinoa, gevolgd door de gerookte zalm en daarna het ricotta-mengsel en werk af met wat pijnboompitten

Dit is ideaal als voorgerecht (amuseglaasje 24 cl).  Je kan het ook als hapje serveren maar halveer dan de porties want het gerechtje is echt machtig!

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin