PERENTAART MET HONING
Ingrediënten voor 6 à 8 personen (taartvorm 24 cm)
- 115 gram volkorenbloem
- 40 gram amandelpoeder
- 1 ½ tl bakpoeder
- 80 ml honing
- 1 ei
- 180 ml sojamelk light
- ½ tl kaneel
- 40 gram vloeibare boter
- 2 peren (in plakjes gesneden)
- 2 el kristalsuiker
- bloemsuiker (voor de afwerking)
Bereidingswijze
Oven
- Verwarm de oven op 190°
Deeg
- Meng bloem, amandelpoeder en bakpoeder in een kom
- Meng in een ander kom de honing, sojamelk, ei, boter en kaneel
- Voeg beide mengsel bij elkaar en roer goed om
- Bekleed de bodem van een taartvorm (24 cm) met bakpapier, giet het mengsel in de vorm, en strijk uit
- Schik de plakjes peer op het mengel en werk af met de kristalsuiker
- Zet een 35-tal minuten in de oven
- Serveer lauw warm (of koud)
- Bestrooi met bloemsuiker