PENNE MASCARPONE MET VERSE TOMATENSAUS EN RUCOLA

Ingrediënten voor 2 personen

Penne

  • 80 gram ongekookte penne
  • 100 gram mascarpone
  • 6 zongedroogde tomaten (fijngesneden)
  • 8 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • 10 cl room
  • 50 gram parmezaan of pecorino (gemalen)
  • olijfolie
  • peper en zout

Tomatensaus

  • 225 gram chamignons (ik heb een mengeling van witte en bruine champignons genomen) (in 4 gesneden)
  • 2 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 75 gram rucola (fijngesneden)
  • 1.5 el geroosterde pijnboompitten
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 6 zwarte olijven (ontpit en fijngesneden)
  • boter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180°
  • Kook de penne beetgaar (6-tal minuten voor spelt penne)
  • Giet af, laat afkoelen en meng met een scheutje olijfolie
  • Meng intussen de mascarpone met de zongedroogde tomaten, basilicum, peper en zout
  • Doe de vulling in een spuitzak en vul de penne er mee
  • Leg de penne op een bakpapier in de ovenschaal
  • Kook de room en laat tot de helft inkoken, kruid met peper en zout en voeg de gemalen kaast oe
  • Overgiet de penne met het kaasmengel
  • Zet in de oven gedurende een 10-tal minuten
  • Maak intussen de tomatensaus door de chamignons goed bruin te bakken in een klontje boter
  • Voeg de tomatenblokjes, rucola, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en zwarte olijven toe
  • Kruid de saus met peper en zout
  • De penne zal nu ongeveer klaar zijn, zet nog even onder de gril zodat de kaas mooi gratineert
  • Verdeel de tomatensaus over de borden en verdeel de penne over de borden
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin