PENNE MASCARPONE MET VERSE TOMATENSAUS EN RUCOLA
Ingrediënten voor 2 personen
Penne
- 80 gram ongekookte penne
- 100 gram mascarpone
- 6 zongedroogde tomaten (fijngesneden)
- 8 blaadjes basilicum (fijngesneden)
- 10 cl room
- 50 gram parmezaan of pecorino (gemalen)
- olijfolie
- peper en zout
Tomatensaus
- 225 gram chamignons (ik heb een mengeling van witte en bruine champignons genomen) (in 4 gesneden)
- 2 tomaten (in blokjes gesneden)
- 75 gram rucola (fijngesneden)
- 1.5 el geroosterde pijnboompitten
- 3 zongedroogde tomaten
- 6 zwarte olijven (ontpit en fijngesneden)
- boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Kook de penne beetgaar (6-tal minuten voor spelt penne)
- Giet af, laat afkoelen en meng met een scheutje olijfolie
- Meng intussen de mascarpone met de zongedroogde tomaten, basilicum, peper en zout
- Doe de vulling in een spuitzak en vul de penne er mee
- Leg de penne op een bakpapier in de ovenschaal
- Kook de room en laat tot de helft inkoken, kruid met peper en zout en voeg de gemalen kaast oe
- Overgiet de penne met het kaasmengel
- Zet in de oven gedurende een 10-tal minuten
- Maak intussen de tomatensaus door de chamignons goed bruin te bakken in een klontje boter
- Voeg de tomatenblokjes, rucola, pijnboompitten, zongedroogde tomaat en zwarte olijven toe
- Kruid de saus met peper en zout
- De penne zal nu ongeveer klaar zijn, zet nog even onder de gril zodat de kaas mooi gratineert
- Verdeel de tomatensaus over de borden en verdeel de penne over de borden