SALADE MET TONIJN EN BLOEMKOOL
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 gr tonijn uit blik
- 3 el mayonaise
- 3 el ketchup
- 1 courgette
- 1/2 bloemkool
- 100 gr prinsessenbonen
- 100 doperwtjes (uit de diepvries)
- 1 ui
- 1 doosje ansjovisfilet
- 4 olijven
- handvol peterselie
- peper en zout
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze
Groenten voorbereiden
- Was de courgette, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes
- Snijd de bloemkool in roosjes en breek de puntjes af van de prinsessenbonen
- Wok de groentjes gedurende een aantal minuten in de wok en voeg (als de groentjes bijna knapperig zijn) de bevroren doperwten toe (laat even afkoelen)
- Versnipper de ui, snijd de olijven in overdwars en voeg toe aan het groentenmengsel
- Kruid af met peper en zout
Tonijnsalade
- Doe de tonijn samen met 3 el mayonaise, 3 el ketchup en een handvol peterselie in de keukenrobot en mix fijn
- Bak de ansjovisfilets kort
Afwerking
- Verdeel de groenten op de borden, strooi er wat versnipperde ui over en druppel er wat olijfolie op
- Leg een toefje tonijnsalade op de borden en leg er een aantal ansjovisfilets bovenop
- Kruid verder af met peper en zout