LUIKSE WAFELS
Ingrediënten voor +/- 14 stuks
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 50 ml melk (ik heb sojamelk gebruikt bij gebrek aan ander)
- 1 koffielepel bakpoeder
- 200 gram bloem
- 2 koffielepels vanillesuiker
- 2 eieren
- 40 gram parelsuiker
Bereidingswijze de avond voordien (of min. 4 uur)
Beslag
- Smelt de boter in een pannetje, voeg de suiker en melk aan toe en breng onder voortdurend kloppen tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen
- Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en vanillesuiker en voeg de boter/melk/suiker substantie langzaam toe tot je een glad beslag krijgt
- Splits de eieren, klop het eigeel los en voeg toe aan het beslag
- Klop de eiwitten stijf en spatel luchtig door het beslag
- ! Laat het beslag minimum 4 uur rusten !
Dag zelf
- Voeg de parelsuiker toe aan het beslag en roer om
- Verwarm het wafelijzer en vet lichtjes in met wat olie of boter
- Schep met een ijsschep kleine hoopjes van het beslag op het ijzer en bak de wafels goudbruin (mijn wafelijzer hed een dikke 6 minuten nodig om de wafeltjes te garen)