Ingrediënten voor 2 personen
- 2 chilipepers
- 2 kipfilets
- 1 teentje knoflook
- 4 tomaten
- 1 el komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 100 ml water
- 2 el griekse yoghurt
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- potje groene curry (100 gram)
- 1 lente-ui
- olijfolie
- 1 kippenbouillonblokje
Bereidingswijze
- Hak de chilipepers fijn en snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm
- Hak de knoflook fijn en snijd 3 tomaten in blokjes
- Voeg in een wokpan 1 eetlepel olijfolie en voeg de knoflook, pepers, tomaat, komijn en kurkuma toe
- Roerbak gedurende 3 à 4 minuten tot het zacht is
- Voeg de kippenblokjes toe, bak gedurende 3 minuten en roer af en toe om
- Voeg 100 ml water toe samen met het bouillonblokje, de yoghurt en de groene curry en laat het geheel gedurende 8 minuten koken
- Snijd de ajuin en groene paprika in grove stukken
- Verhit intussen een pan met olijfolie en roerbak de ui en groene paprika tot de ui licht glazig is
- Voeg toe aan het curry-mengsel en laat nog even verder koken
- Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in reepjes en voeg als laatste toe