KIP JALFREZI

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 chilipepers
  • 2 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 100 ml water
  • 2 el griekse yoghurt
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • potje groene curry (100 gram)
  • 1 lente-ui
  • olijfolie
  • 1 kippenbouillonblokje

Bereidingswijze

  • Hak de chilipepers fijn en snijd de kipfilet in blokjes van 3 cm
  • Hak de knoflook fijn en snijd 3 tomaten in blokjes
  • Voeg in een wokpan 1 eetlepel olijfolie en voeg de knoflook, pepers, tomaat, komijn en kurkuma toe
  • Roerbak gedurende 3 à 4 minuten tot het zacht is
  • Voeg de kippenblokjes toe, bak gedurende 3 minuten en roer af en toe om
  • Voeg 100 ml water toe samen met het bouillonblokje, de yoghurt en de groene curry en laat het geheel gedurende 8 minuten koken
  • Snijd de ajuin en groene paprika in grove stukken 
  • Verhit intussen een pan met olijfolie en roerbak de ui en groene paprika tot de ui licht glazig is
  • Voeg toe aan het curry-mengsel en laat nog even verder koken
  • Snijd de tomaat in blokjes en de lente-ui in reepjes en voeg als laatste toe
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin