KABELJAUWGRATIN MET DOPERWTEN
Ingrediënten voor 2 personen
- 250 gram kabejauwfilet
- 250 gram schelvisfilet
- 1 grote ui
- 200 ml melk
- 1.5 el maizena
- 1.5 el water
- 100 gram doperwten (uit de diepvries)
- 10 trostomaten
- 2 el witte wijn
- 2x handvol panko
- 50 gram belegen cheddar
- 2 el parmezaanse kaas
- 1 bouillonblokje (vis, groenten naar keuze)
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°
- Snijd de visfilets in blokjes van 3 cm en zet opzij
- Versnipper de ui en snijd de tomaten in vier
- Roer in een kommetje de maizena en het water tot een glad papje
- Breng de melk samen met de ui aan de kook en voeg het maizenamengsel toe
- Laat het geheel een 5-tal minuten sudderen tot een dikke saus onstaat
- Voeg de doperwten, wijn, tomaten en visblokjes toe aan het mengsel
- Laat het geheel verder garen tot de vis gaar is
- Schep het mengsel in een ovenschool en bestrooi met de panko, de gemalen cheddar en parmezaanse kaas
- Zet de schotel een 5-tal minuten in de voorverwarmde oven en zet dan even op de grillstand voor ongeveer 2 à 3 minuten tot de kaas gesmolten is