HAVERMOUTKOEKJES MET AMANDELPOEDER
Ingrediënten voor 12 koekjes
- 75 gram havermout
- 0.5 dl melk
- 0.5 dl arachideolie
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram zelfrijzende bloem
- 100 gram amandelpoeder of 100 gram kokospoeder (of50/50)
- 2 eieren (gesplitst)
- 20 gram boter (vloeibaar)
Bereidingswijze
Oven
- Verwarm de oven voor op 200 graden
Koekjesbeslag
- Splits de eieren, klop het eiwit stijf en zet de eierdooiers even apart
- Meng de havermout met de olie en de melk
- Roer er de eierdooiers, de suiker, de vanillesuiker en bloem onder
- Voeg het eiwit, het amandel/kokospoeder en de boter voorzichtig toe
Bakplaat
- Leg een bakpapier op de ovenschaal en leg er hoopjes deeg op (eventueel met behulp van een ijsschep
- Strijk de hoopjes een beetje plat
- Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten en laat afkoelen.