GEVULDE PAPRIKA MET CHAMPIGNONS, FETA & TOMAAT
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 4 stukjes zongedroogde tomaat (in stukjes gesneden)
- 175 gram kastanjechampignons (in kleine blokjes gesneden)
- 20 hazelnoten (geplet en grof gehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijn versnipperd)
- 2 el panko
- 1/2 bosje peterselie (fijngehakt)
- 2 el havermout
- 100 gram feta
- peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 220°
- Bak de kastanjechampignons op een hoog vuur in olie gedurende een 4-tal minuten en voeg op het laatste de hazelnoten toe zodat deze licht geroosterd worden (+/- 1 minuut)
- Roer de zongedroogde tomaat, knoflook, panko, peterselie en havermout door de champignons
- Verbrokkel de feta er over en roer goed om
- Kruid met peper en zout
- Halveer tenslotte de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en vul deze op met het champignon-fetamengsel
- Voorzie een ovenplaat van aluminiumfolie, plaats de paprika's op de plaat en eventueel de rest van de groentjes in een kleine ovenschaal en dek af met aluminiumfolie
- Zet in de oven gedurende 20 minuten
- Verwijder nadien de aluminiumfolie en bak daarna nog gedurende 10 minuten
- Serveer eventueel met een frisse salade van rucola,...