GEVULDE AUBERGINE MET KIPPENGEHAKT EN FETA
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 aubergines
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 20 kerstomaatjes
- 3 grote tomaten
- 1 paprika
- 10 champignons
- 400 gr kippengehakt
- 200 gr feta
- gedroogde kruiden: provinciaalse, oregano en paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Kan vooraf of de dag voordien voorbereid worden
Aubergine
- Verwarm de oven voor op 190°
- Halveer de aubergines en schep het meeste vruchtvlees uit de helften met een lepel
- Druppel olie over de helften, bestrooi met zout en bedek met aluminiumfolie
- Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven
Gehakt rullen
- Hak de ui en knoflookteentjes fijn en bak aan in een pan met olijfolie
- Voeg het gehakt toe, breek het gehakt met een vork in stukken en bak verder goudbruin
- Kruid met peper, zout en paprikapoeder
Groenten en feta
- Snijd de paprika en champignons in blokjes en bak kort aan in een pan met olijfolie
- Snijd intussen de kerstomaatjes in 4, de grote tomaten in plakjes en de feta in blokjes
Afwerking
- Meng in een kom het gehakt, groenten en feta
- Kruid met oregano, provinciaalse kruiden, peper en zout
- Vul de aubergine helften met het mengsel en leg er de plakjes tomaat op (kruid nog verder af)
- Zet weg in de koelkast
Moment zelf
- Verwarm de oven op 180°
- Bak de gevulde aubergine 30min in de oven