GEROOSTERDE AUBERGINES MET GRANAATAPPEL
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 aubergines
- 1 granaatappel
- handvol cashewenoten
- handvol pompoenpitten
- 60 gr fetakaas
- 20 gr zachte geitenkaas
- 50 gr rucola
- 4-5 el olijfolie
- 2-3 el oregano (gedroogd)
Bereidingswijze
Aubergine roosteren
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de aubergines in plakken van een kleine centimeter. Bestrooi ze met grof zeezout, leg er een keukenpapiertje op en iets zwaars (bv een bord) en laat een 15-20 minuutjes liggen
- Dep de aubergine droog (wrijf het zeezout er af), wrijf de aubergine dan aan beide kanten in met olijfolie en kruid flink met oregano
- Leg op de ovenrooster en gaar ze bruin in ongeveer 10-12 minuten
Noten en granaatappel
- Bak de cashewnoten en pompoenpitten kort tot ze beginnen te bruinen en/of "poffen"
- Rol de granaatappel enkele keren over het keukenblad en druk goed aan. Halveer de granaatappel en schep de rode pitjes er uit.
Afwerking
- Verdeel de rucola op de borden en druppel er wat olijfolie op
- Schik de aubergine op de borden
- Strooi de cashewnoten, pompoenpitten en granaatappel erover
- Verkruimel de feta en leg wat "toefjes" geitenkaas op de aubergine zodat deze wat begint te smelten