GEGRILDE HALLOUMI & PERZIK SALADE
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 courgette
- 2 bussels groene asperges
- 2 perzikken
- 225 gram halloumi
- 100 gram jonge sla
- handvol pijnboompitten
- olijfolie
- peper&zout
- oregano
- 1 potje groene pesto >> of homemade (handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 3 el pijnboompitten, 3 el parmezaanse kaas, sap van 1 citroen, olijfolie en peper&zout)
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°
- Snijd de courgette in fijne schijfjes, besprenkel met olijfolie en kruid met oregano, peper&zout
- Leg de courgettes naast elkaar op een bakpapier en zet aan de kant
- Haal eerst de uiteinden van de asperges eraf en snijd ze schuin in twee
- Leg de asperges in een ovenschaal, giet een flinke scheut olijfolie in de schaal en kruid flink met peper&zout (roer goed om)
- Zet de groenten gedurende 15 à 20 minuten in de oven (roer de asperges af en toe om)
- Laat de groenten afkoelen
- Rooster de pijnboompitten kort op een pan
- Maak de pesto volgens de instructies bovenaan (indien homemade uiteraard :))
- Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 0,5 cm en de perzikken in kwartjes
- Verhit een grillpan en grill hierin de halloumi en de perzik mooi goudbruin
- Leg de slablaadjes op de borden en verdeel er de halloumi, asperges, courgette- en perzikplakjes over
- Strooi als laatste de pijnboompitten over de borden en serveer met de pesto