GEGRILDE HALLOUMI & PERZIK SALADE


Ingrediënten voor 6 personen

  • 1 courgette
  • 2 bussels groene asperges
  • 2 perzikken
  • 225 gram halloumi
  • 100 gram jonge sla
  • handvol pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper&zout
  • oregano
  • 1 potje groene pesto >> of homemade (handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 3 el pijnboompitten, 3 el parmezaanse kaas, sap van 1 citroen, olijfolie en peper&zout)

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180°
  • Snijd de courgette in fijne schijfjes, besprenkel met olijfolie en kruid met oregano, peper&zout
  • Leg de courgettes naast elkaar op een bakpapier en zet aan de kant
  • Haal eerst de uiteinden van de asperges eraf en snijd ze schuin in twee
  • Leg de asperges in een ovenschaal, giet een flinke scheut olijfolie in de schaal en kruid flink met peper&zout (roer goed om)
  • Zet de groenten gedurende 15 à 20 minuten in de oven (roer de asperges af en toe om)
  • Laat de groenten afkoelen
  • Rooster de pijnboompitten kort op een pan
  • Maak de pesto volgens de instructies bovenaan (indien homemade uiteraard :))
  • Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 0,5 cm en de perzikken in kwartjes
  • Verhit een grillpan en grill hierin de halloumi en de perzik  mooi goudbruin
  • Leg de slablaadjes op de borden en verdeel er de halloumi, asperges, courgette- en perzikplakjes over
  • Strooi als laatste de pijnboompitten over de borden en serveer met de pesto
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin