GEGRILDE HALLOUMI & PERZIK SALADE
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 courgette
 - 2 bussels groene asperges
 - 2 perzikken
 - 225 gram halloumi
 - 100 gram jonge sla
 - handvol pijnboompitten
 - olijfolie
 - peper&zout
 - oregano
 - 1 potje groene pesto >> of homemade (handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 3 el pijnboompitten, 3 el parmezaanse kaas, sap van 1 citroen, olijfolie en peper&zout)
 
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°
 - Snijd de courgette in fijne schijfjes, besprenkel met olijfolie en kruid met oregano, peper&zout
 - Leg de courgettes naast elkaar op een bakpapier en zet aan de kant
 - Haal eerst de uiteinden van de asperges eraf en snijd ze schuin in twee
 - Leg de asperges in een ovenschaal, giet een flinke scheut olijfolie in de schaal en kruid flink met peper&zout (roer goed om)
 - Zet de groenten gedurende 15 à 20 minuten in de oven (roer de asperges af en toe om)
 - Laat de groenten afkoelen
 - Rooster de pijnboompitten kort op een pan
 - Maak de pesto volgens de instructies bovenaan (indien homemade uiteraard :))
 - Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 0,5 cm en de perzikken in kwartjes
 - Verhit een grillpan en grill hierin de halloumi en de perzik  mooi goudbruin
 - Leg de slablaadjes op de borden en verdeel er de halloumi, asperges, courgette- en perzikplakjes over
 - Strooi als laatste de pijnboompitten over de borden en serveer met de pesto