FALAFAL BALLETJES VAN GROENE LINZEN MET TZATZIKI
Ingrediënten goed voor 20 balletjes
- 200 gr groene linzen
 - 35 gr broodkruim
 - 50 gr ricotta
 - 1 ei
 - 2 teentjes knoflook + 2 teentjes knoflook
 - 2 rode uien
 - 1 tl komijn
 - handvol koriander
 - 20 gram peterselie
 - 2 el kappertjes
 - 2 el citroensap
 - 1 el paprikapoeder + 1 el paprikapoeder
 - 125 gr griekse yoghurt
 - olijfolie
 - ½ komkommer
 
Bereidingswijze
Linzen
- Laat de groene linzen even weken in water
 - Kook ze nadien een 30-tal minuten, giet af en zet apart
 
Balletjes
- Draai in een keukenmachine met korte pulsen de linzen, broodruim, ricotta, ei, komijn, koriander, citroen, peterselie, kappertjes, rode ui, paprikapoeder en peper en zout tot alles net samenhang vertoont
 - Vorm van het mengsel balletjes met een eetlepel en druk wat plat
 - Zet het mengsel gedurende minimum een uur in de koelkast zodat ze steviger worden
 - Bak ze uiteindelijk in een pan met boter tot ze goudbruin zijn
 
Tzatziki
- Was en rasp de 1/2 komkommer en laat uitlekken
 - Knijp een teentje knoflook uit in een kommetje en meng er de Griekse yoghurt en komkommer onder
 - Voeg 1 el olijfolie toe, kruid met peper en zout en 1 eetlepel paprikapoeder
 
