FALAFAL BALLETJES VAN GROENE LINZEN MET TZATZIKI
Ingrediënten goed voor 20 balletjes
- 200 gr groene linzen
- 35 gr broodkruim
- 50 gr ricotta
- 1 ei
- 2 teentjes knoflook + 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 1 tl komijn
- handvol koriander
- 20 gram peterselie
- 2 el kappertjes
- 2 el citroensap
- 1 el paprikapoeder + 1 el paprikapoeder
- 125 gr griekse yoghurt
- olijfolie
- ½ komkommer
Bereidingswijze
Linzen
- Laat de groene linzen even weken in water
- Kook ze nadien een 30-tal minuten, giet af en zet apart
Balletjes
- Draai in een keukenmachine met korte pulsen de linzen, broodruim, ricotta, ei, komijn, koriander, citroen, peterselie, kappertjes, rode ui, paprikapoeder en peper en zout tot alles net samenhang vertoont
- Vorm van het mengsel balletjes met een eetlepel en druk wat plat
- Zet het mengsel gedurende minimum een uur in de koelkast zodat ze steviger worden
- Bak ze uiteindelijk in een pan met boter tot ze goudbruin zijn
Tzatziki
- Was en rasp de 1/2 komkommer en laat uitlekken
- Knijp een teentje knoflook uit in een kommetje en meng er de Griekse yoghurt en komkommer onder
- Voeg 1 el olijfolie toe, kruid met peper en zout en 1 eetlepel paprikapoeder