Ingrediënten voor 2 personen
- 1 grote ui
- 1 kleine rode ui
- 250 gram witte champignons
- 250 gram bruine champignons
- 1 rode peper
- 1 liter water
- 2 kippenbouillonblokjes
- 4 el kokosmelk
- handvol peterselie (fijngehakt)
- peper en zout
- boter
Bereidingswijze
- Versnipper de ui, rode ui en rode peper
- Snijd de champignons in vieren (hou er een aantal apart voor de garnituur >> snijd ze in schijfjes en bak bruin)
- Verhit een pan met boter en fruit de uien en chilipeper aan en voeg nadien de champignons toe
- Laat bakken tot de champignons gebruind zijn
- Voeg peper en zout toe
- Verhit een kom met water en de kippenbouillonblokjes
- Voeg de groenten toe en laat nog een 15-tal minuten verder koken
- Voeg als laatste de kokosmelk toe en kruid eventueel verder af met peper en zout
- Belangrijk: Om een gladde soep te krijgen, giet deze even door de zeef!
- Dien de soep op met de garnituur (schijfjes champignons + peterselie)