BRIOCHE GEROOKTE ZALM & EIERSLA
Ingrediënten voor 3 personen
- 1 groot brioche brood
- 6 eieren
- 1x handvol peterselie
- 2x sjalot
- 4 tl kappertjes
- 4 kleine augurken (in kleine blokjes gesneden)
- 300 gr gerookte zalm
- 2 tl currypoeder
- peper & zout
- 4 trostomaatjes (in 4 gesneden)
- 1 bakje tuinkers
- boter (om briochebrood in te smeren)
- +/- 4 el mayonaise (indien je de mayo zelf maakt: 1 eigeel, 1 el mosterd, citroensap, peper & zout en arachide olie toevoegen)
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard gedurende 8 à 9 minuten en laat de eitjes afkoelen onder koud stromend water
- Pel de hardgekookte eieren, doe in een mengkom en prak ze in kleine stukjes
- Doe in een keukenmixer een handvol peterselie en 2 sjalotten en hak fijn
- Doe alles in de mengschaal en voeg eveneens kappertjes, augurken en currypoeder toe
- Roer het geheel goed om en kruid flink met peper en zout
- Voeg als laatste de mayonaise toe +/- 4 el (naar eigen smaak)
- Snijd als laatste brede toasten van het brioche brood en snijd de korstjes af
- Strijk dez in met een beetje boter en leg de toasten onder de ovengrill tot ze een goudbruin kleurtje krijgen
- Dresseer! Schik op elke toast een portie gerookte zalm, daarbovenop de verse eiersla een tomaatje en een toefje tuinkers