De titel
AUBERGINEPUREE MET MOZZARELLA
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 grote aubergines
 - 1 rode chilipeper (zonder zaadjes fijngehakt)
 - 250 gram mozzarella
 - 450 gram aardappelen
 - 50 gram vloeibare boter
 - 0.5 dl room of melk
 - 6 kapperappeltjes
 - 1 teentje knoflook
 - 2 el venkelzaad
 - olijfolie
 - peper & zout
 
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 240°
 - Snijd een aubergine overlang en maak wat inkepingen in de bovenkant waar je stukjes knoflook insteekt
 - Bestrijk beide helften met olfijolie en kruid met peper en zout
 - Zet gedurende 15 minuten in de oven
 - Strijk de auberginehelften na 15 minuten opnieuw met olijfolie in en zet nog eens 15 minuten in de oven
 - Laat de aubergine afkoelen, haal het vruchtvlees er uit en zet weg
 - Snijd intussen de andere aubergine in de lengte in plakjes van 1/2 cm
 - Strijk in met olijfolie en grill gedurende 2-3 minuten aan elke kant tot ze gaar en goudbruin zijn
 - Voeg op het laatste het venkelzaad toe zodat deze licht geroosterd zijn
 - Leg de aubergine op een platte schaal, voeg het venkelzaad, 2 el olfijolie en de chilipeper toe
 - Laat minimum 30 minuten (of een nacht rusten)
 - Scheur de mozzarella in stukjes, kruid met peper en zout en rol in de aubergineplakjes die gemarineerd werden
 - Snijd de aardappelen in partjes en kook in 30 minuten gaar in water
 - Schud het vocht af en voeg de boter en melk of room toe
 - Kruid verder af met peper en zout en voeg de (geroosterde) aubergine puree toe
 - Zet intussen aubergine rolletjes gedurende een 10-tal minuten in een oven van 180° tot de kaas gesmolten is
 - Dresseer op de borden, voeg eventueel nog wat kapperappeltjes toe en voeg de rest van de chilimarinade toe
 
