De titel
AUBERGINEPUREE MET MOZZARELLA
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 grote aubergines
- 1 rode chilipeper (zonder zaadjes fijngehakt)
- 250 gram mozzarella
- 450 gram aardappelen
- 50 gram vloeibare boter
- 0.5 dl room of melk
- 6 kapperappeltjes
- 1 teentje knoflook
- 2 el venkelzaad
- olijfolie
- peper & zout
Bereidingswijze
- Verhit de oven op 240°
- Snijd een aubergine overlang en maak wat inkepingen in de bovenkant waar je stukjes knoflook insteekt
- Bestrijk beide helften met olfijolie en kruid met peper en zout
- Zet gedurende 15 minuten in de oven
- Strijk de auberginehelften na 15 minuten opnieuw met olijfolie in en zet nog eens 15 minuten in de oven
- Laat de aubergine afkoelen, haal het vruchtvlees er uit en zet weg
- Snijd intussen de andere aubergine in de lengte in plakjes van 1/2 cm
- Strijk in met olijfolie en grill gedurende 2-3 minuten aan elke kant tot ze gaar en goudbruin zijn
- Voeg op het laatste het venkelzaad toe zodat deze licht geroosterd zijn
- Leg de aubergine op een platte schaal, voeg het venkelzaad, 2 el olfijolie en de chilipeper toe
- Laat minimum 30 minuten (of een nacht rusten)
- Scheur de mozzarella in stukjes, kruid met peper en zout en rol in de aubergineplakjes die gemarineerd werden
- Snijd de aardappelen in partjes en kook in 30 minuten gaar in water
- Schud het vocht af en voeg de boter en melk of room toe
- Kruid verder af met peper en zout en voeg de (geroosterde) aubergine puree toe
- Zet intussen aubergine rolletjes gedurende een 10-tal minuten in een oven van 180° tot de kaas gesmolten is
- Dresseer op de borden, voeg eventueel nog wat kapperappeltjes toe en voeg de rest van de chilimarinade toe