De titel

AUBERGINEPUREE MET MOZZARELLA

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote aubergines
  • 1 rode chilipeper (zonder zaadjes fijngehakt)
  • 250 gram mozzarella
  • 450 gram aardappelen
  • 50 gram vloeibare boter
  • 0.5 dl room of melk
  • 6 kapperappeltjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el venkelzaad
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereidingswijze

  • Verhit de oven op 240°
  • Snijd een aubergine overlang en maak wat inkepingen in de bovenkant waar je stukjes knoflook insteekt
  • Bestrijk beide helften met olfijolie en kruid met peper en zout
  • Zet gedurende 15 minuten in de oven
  • Strijk de auberginehelften na 15 minuten opnieuw met olijfolie in en zet nog eens 15 minuten in de oven
  • Laat de aubergine afkoelen, haal het vruchtvlees er uit en zet weg
  • Snijd intussen de andere aubergine in de lengte in plakjes van 1/2 cm
  • Strijk in met olijfolie en grill gedurende 2-3 minuten aan elke kant tot ze gaar en goudbruin zijn
  • Voeg op het laatste het venkelzaad toe zodat deze licht geroosterd zijn
  • Leg de aubergine op een platte schaal, voeg het venkelzaad, 2 el olfijolie en de chilipeper toe
  • Laat minimum 30 minuten (of een nacht rusten) 
  • Scheur de mozzarella in stukjes, kruid met peper en zout en rol in de aubergineplakjes die gemarineerd werden
  • Snijd de aardappelen in partjes en kook in 30 minuten gaar in water
  • Schud het vocht af en voeg de boter en melk of room toe
  • Kruid verder af met peper en zout en voeg de (geroosterde) aubergine puree toe
  • Zet intussen aubergine rolletjes gedurende een 10-tal minuten in een oven van 180° tot de kaas gesmolten is
  • Dresseer op de borden, voeg eventueel nog wat kapperappeltjes toe en voeg de rest van de chilimarinade toe 
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin