SALADE VAN GEGRILDE ASPERGES MET TOMAAT EN FETA
Ingrediënten voor 4 personen (lunchgerecht) of 6 personen (bijgerecht bij BBQ)
- 2 bussels groene asperges
- 20 witte druiven
- 14 trostomaten
- veldsla (2x handvol)
- 50 gram feta
- handvol pecannoten
- 1 el balsamico azijn
- 1 el olie
- 1 tl mosterd
- 3 tl honing
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Snijd de uiteinden van de groene asperges en leg naast elkaar in een ovenschaal
- Giet een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal, kruid met peper & zout en roer goed om
- Zet de asperges gedurende 20 minuten in de oven en roer af en toe om
- Laat de asperges afkoelen en snij schuin in 2
- Breek de pecannoten in kleinere stukjes en rooster kort in een pan
- Snijd de trostomaten in 4, halveer de druiven en verkruimel de fetakaas
- Voeg alle ingrediënten samen in een kom en voeg de veldsla toe
- Voor de dressing: Meng 1 el balsamico met 1 el olijfolie, 1 tl mosterd en 3 tl honing.
Kruid af met peper & zout en druppel net voor het opdienen over de salade!