De belangrijke titel
SCAMPI EN TARTAAR VAN AARDAPPEL
Ingrediënten voor 8 personen
- 16 scampi's
- 600 gram aardappelen
- 300 gram erwten (diepgevroren)
- 2x sjalot (fijnversnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijnversnipperd)
- 4 el room
- 4 el mayonaise
- 4 el bieslook (fijngehakt)
- 1 bosje waterkers
- peper & zout
- boter
- olie
- balsamico azijn
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar in circa 20 minuten
- Laat de aardappelen afkoelen en snijd in dobbelsteentjes
- Ondertussen roerbak je de erwten gedurende 1 minuut in de wok met een scheut olijfolie zodat de erwten ontdooid zijn
- Meng de aardappel dobbelsteentjes met de erwten, sjalot, knoflook, room, mayonaise en bieslook
- Kruid verder af met peper & zout en serveer in de amuse glaasjes
- Zet weg in de koelkast tot de gasten komen
- Final touch: kruid de scampi's met peper & zout en bak à la minute goudbruin in wat boter en voeg voor de smaak wat balsamico azijn toe
- Schik in elk glaasje 2 scampi's en werk af met de waterkers
Ter info: Voor sommige gasten was dit hapje al eerder een mini-voorgerechtje ... al waren de glaasjes toch allemaal mooi leeg gelepeld ;)
Smakelijk!