WRAP MET MAKREEL
Ingrediënten voor 2 à 3 personen (5 à 6 wraps)
- 6 wraps
- 50 gr rucola
- 2 grote tomaten
- 1 courgette
- ½ komkommer
- 1 klein blikje mais (140 gr)
- 1 gerookte makreel
- 3 à 5 el mayonaise of (arachideolie, mosterd, eigeel, peper&zout als je de mayonaise vers maakt)
- 2 el sambal (of meer naar eigen smaak)
Bereidingswijze
Groentjes en makreel
- Snijd de courgette in blokjes van 1 op 1 cm en wok een 5-tal minuutjes in de wok met wat olijfolie ; laat afkoelen
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes (haal het vruchtvlees er uit)
- Snijd de komkommer in schijfjes
- Pluk de makreel in middelgrote stukjes
Sambal mayonaise
- Klop het eigeel los
- Voeg 1 tl mosterd toe
- Voeg druppelgewijs en al roerend de olie toe tot je een dikke massa bekomt
- Voeg 2 tl (of naar eigen smaak) sambal toe
Wrap
- Bak in een pan de wraps gedurende 30 seconden in een droge pan
- Leg de wrap op een bord, bestrijk met de sambal mayonaise en schep er het rucola/tomaat/komkommer/courgette/mais/makreel mengsel op