THAISE KIPSPIESJES


Ingrediënten voor 16 mini spiesjes (of als lunch voor 2 personen indien gecombineerd met een slaatje)

  • 250 ml kokosroom
  • 5 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • handvol koriander
  • olie
  • 1 el ketjap
  • 4 el curry
  • 1 el bruine suiker
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper en zout
  • 300 gr kip (in blokjes gesneden)
  • cocktailprikkers (doe de prikkers in een glas met lauw water)

Bereidingswijze

Marinade

  • Voor de marinade doe je de gember, platgedrukt citroengras, koriander en knoflook in de keukenmachine en mix fijn
  • Doe de kokosroom in een schaal en voeg de marinade toe
  • Voeg de ketjap, curry, bruine suiker en sesamzaadjes toe en kruid af met peper en zout
  • Voeg 1 el olie toe (of iets meer als je de marinade meer vloeibaar wenst)
  • Roer alles goed om en kruid verder af naar eigen smaak

Spiesjes

  • Spies de blokjes kip aan de cocktailprikkers en bedek deze met de marinade
  • Zet minimum 2 uur afgedekt in de koelkast

Bakken of BBQ

  • Bak de spiesjes in boter tot ze goudbruin zijn of leg op de BBQ!

Tip

1. Ook lekker als lunch bij een slaatje

2. Maak de spiesjes zeker ook eens klaar op de BBQ

3. Zowel koud als warm een aanrader!

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin