SALADE MET BROCCOLI EN GEITENKAAS


Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gram gemengde sla
  • 1 rode ajuin
  • 60 gram sperziebonen
  • ½ broccoli
  • 1 peer
  • 20 gram pompoenpitten
  • olijfolie
  • 1.5 el citroensap
  • 2 el honing
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout
  • 200 gram geitenkaas
  • 25 gram panko (Japans grof paneermeel)
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • boter

Bereidingswijze

Groenten voorbereiden

  • Snijd de broccoli in roosjes en wok samen met de sperziebonen gedurende een 4-tal minuutjes in de wok tot ze beetgaar zijn
  • Snijd de peer (met de schil) in schijfjes en wok enkele minuutjes met een goede scheut olijfolie, voeg nadien 1 el honing toe en wok nog enkele minuutjes tot de peer goudbruin ziet
  • Snijd de rode ajuin in ringen
  • Bak de pompoenpitten gedurende enkele minuten op een hoog vuur tot ze beginnen "poffen"

Geitenkaasje

  • Klop het ei los, voeg wat olijfolie toe en doe in een schaaltje. Neem eveneens een apart schaaltje voor de bloem en een derde schaaltje voor de panko
  • Snij de geitenkaas in rondjes van ongeveer 1 cm
  • Wentel elk stukje kaas eerst door de bloem.  Geef het vervolgens een bad in de losgeklopte eieren en wentel deze nadien door de panko zodat deze geheel rond het kaasje gehuld is
  • Bak de geitenkaas goudbruin in wat boter

Vinaigrette

  • Meng 3 el olijfolie met 1.5 el citroensap, 1 el honing en 1 theelepel mosterd

Dresseren

  • Verdeel de gemengde sla over de borden
  • Druppel over de sla wat van de vinaigrette
  • Verdeel de gekarameliseerde peer, rode ajuin, broccoli en sperziebonen over de borden
  • Leg de geitenkaas op de borden en werk af met de pompoenpitten
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin