SALADE MET ASPERGES EN AARDBEIEN


Ingrediënten voor 2 personen

  • 100 gr feta
  • 40 gram walnoten
  • 10 witte asperges
  • 8 groene asperges
  • 2 handjes rucola
  • 100 gram aardbeien + 50 gram voor de dressing
  • 50 gram griekse yoghurt
  • 1/4de citroen
  • 1 el balsamicoazijn
  • zout & peper
  • ½ el bruine suiker

Bereidingswijze

  • Snijd de feta in blokjes
  • Verbrokkel de walnoten en rooster in een droge pan tot ze beginnen te kleuren
  • Schep de feta om met de walnoten en zet aan de kant
  • Breng een kom gezouten water tot aan het kookpunt en spoel in tussentijd de asperges
  • Schil de witte asperges en snijd alle asperges schuin in 4 delen
  • Wanneer de kom gezouten water het kookpunt bereikt heeft, zet het vuur af en voeg de witte asperges toe.  Laat 2 minuten blancheren en voeg nadien de groene asperges toe voor circa 8 minuten (of tot ze gaar zijn afhankelijk van de dikte van de asperges)
  • Laat de asperges schrikken onder ijskoud water
  • Spoel de rucola en doe op het bord
  • Maak de aardbeien schoon en snijd in vieren
  • Voor de dressing: mix 50 gram aardbeien met de yoghurt en het sap van 1/4de citroen en 1 el balsamico.  Kruid met peper en zout en voeg ½ el bruine suiker toe.  Kruid zo nodig verder af
  • Schik de asperges over de salade met de aardbeien en de feta en druppel de aardbeiendressing er over samen met de feta walnootcourtons
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin