SALADE VAN AARDAPPEL, WATERKERS EN KIP
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gr aardappelen
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1 kleine koffielepel mierikswortelpasta
- 1 bosje waterkers
- 2 kipfilets
- ½ komkommer
- 3 grote tomaten
- 1 ei
- mosterd
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Salade
- Kook de aardappelen (met schil) gaar in gezouten water. Giet af en snijd in blokjes
- Snijd de komkommer in blokjes
- Snijd de tomaten in blokjes
- Snijd de waterkers af en hak fijn
Kip
- Snijd de kip in reepjes
- Kruid met peper, zout, kippenkruiden en paprikapoeder
- Bak de kip goudbruin
Vinaigrette
- Klop de eierdooier met de mosterd en azijn los tot een mooi geheel
- Voeg stelselmatig wat olie toe (eerst druppelsgewijs, dan straalsgewijs) onder voortdurend kloppen
- Kruid met peper en zout
- Voeg wat citroensap toe
- Voeg de zelfgemaakte mayonaise toe aan de Griekse yoghurt
Moment zelf
- Meng alle ingrediënten in een kom
- Kruid verder af met peper en zout