SALADE VAN AARDAPPEL, WATERKERS EN KIP


Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gr aardappelen
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 kleine koffielepel mierikswortelpasta
  • 1 bosje waterkers
  • 2 kipfilets
  • ½ komkommer
  • 3 grote tomaten
  • 1 ei
  • mosterd
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Salade

  • Kook de aardappelen (met schil) gaar in gezouten water. Giet af en snijd in blokjes
  • Snijd de komkommer in blokjes
  • Snijd de tomaten in blokjes
  • Snijd de waterkers af en hak fijn

Kip

  • Snijd de kip in reepjes
  • Kruid met peper, zout, kippenkruiden en paprikapoeder
  • Bak de kip goudbruin

Vinaigrette

  • Klop de eierdooier met de mosterd en azijn los tot een mooi geheel
  • Voeg stelselmatig wat olie toe (eerst druppelsgewijs, dan straalsgewijs) onder voortdurend kloppen
  • Kruid met peper en zout
  • Voeg wat citroensap toe
  • Voeg de zelfgemaakte mayonaise toe aan de Griekse yoghurt

Moment zelf

  • Meng alle ingrediënten in een kom
  • Kruid verder af met peper en zout
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin